perjantai 16. joulukuuta 2011

Sähköpostia INTIASTA!

Ihanaa saada postia toiseltapuolelta maailmaa! Osa suomeksi kirjoitettuna: Möi! Mitä kulu sinun perhettä? Kaiky hyin Tiina, Ville, Milja? Ja osa englanniksi. Tuli taas niin hyvä mieli kun ihmiset muistaa, vaikka varmasti heillä on muutakin muistettavaa siellä. Käväisin mielessäni Goan rannalla.
Meri kohisi korvissa ja kielten sekamelska kuului taustalta iloisena. Perunajauhomainen hiekka poltti varpaita ja limsa maistui kielellä niiiin hyvältä. Yhtäkkiä olin kuulevinani Intian Mikon sanat "kaikky hyin sinu? Kotona hyä, mutta Goalla kaiky on parempi!" Niinpä! En tiedä olenko ollut edellisessä elämässä Intiassa joku paikallinen pyhä lehmä vai mikä on, mutta siellä tuntui kuin olisit ollut kotonasi. Oli helppoa olla, voi olla oma itsensä valkoisine nahkoineen ja liika kiloineen, sai hymyillä typerän näköisenä myyjille jotka aivan varmasti kirosivat meikäläisen alimpaan helvettiin kun eivät saaneet myytyä "aitoa hopeaa", ja syödä mitä ikinä vaan mieli teki! Ihanaa muistella matkaa noiden "muksujen" kanssa ja kaikkia niitä ihmisiä joita tavattiin. Uusia ja vanhoja tuttuja. Ennenkaikkea niitä edellisten reissujen vanhoja tuttuja!

Ja sitten moppi käteen ja vapaapäivän kunniaksi lattian pesuun laulellen hiljakseen Intian Mikon laulua "Piippolan vaarilla oli talo!" Ja Mikko lauloi sen suomeksi!
Syömisestä puheenollen. Tietääkö kukaan mitä tämä on? En tiedä minäkään, sillä ei ole kuulema nimeä edes englanniksi. Joku hedelmä kuulema, maistui karviaiselle ja sitä kasvaa Intiassakin ainoastaan Goalla.     
        

Coffee! Indian coffee! Sitä ois voinu juoda vaikka ämpärillisen! Pehmeetä, maistui hiukan suklaalta, täyteläistä. IHANAA!!

Täällä syötiin illallista, erään matkalaisen unohtumattomat sanat "ei muuten paskempi paikka syödä illallista!" No eipä ollut ei!! Mikkokin on päässyt kuvaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti